fredag 18 december 2009

AN AQUIRED TASTE

Jag skulle vilja ta tillfället i akt och berätta om min personliga smak i smycken. Ni förstår; allt handlar om stenar och hur guldsmeden låter dem tala. En kvalitetsdiamant ska inte behöva slipas till ett inställsamt litet hjärta, och en god pärla har inget att göra i en rörig blomsterkomposition kring en miniatyrmålning. Låt stenar vara stenar! vill jag säga. En grovt slipad diamant, oregelbunden som kristallen i sin naturliga form, talar till oändligt mer subtila nyckelretningar. Vi måste markera juvelen som unikum och dess inneboende värde ("intrinsic value") istället för att falla för någon av de Beers tiotusen perfekta, likadana briljanter. Massproduktion är aldrig klass. Ekonomiskt värde får aldrig förväxlas med skönhet.

1 kommentar:

  1. älskar att ditt intresse för juveler och diamanter är så stort!

    SvaraRadera